woensdag 17 oktober 2012

Scrubben van het gezicht, lichaam en lippen.



Scrub producten vind je tegenwoordig in ieder gamma van elk merk , je hebt normale scrubs,  reiniging scrubs voor dagelijks gebruik , lipscrubs en bodyscrubs. Ook vind je bij een aantal merken thermo scrubs die de huid opwarmen waardoor de poriën open gaan staan en grondig gereinigd worden. Scrubben is erg goed voor de huid , je verwijdert er dode huidcellen mee zodat de huid weer kan stralen en het stimuleert bovendien de doorbloeding van de huid.  Je kunt een scrub ook mooi gebruiken in de wintermaanden voordat je een bruin zonder zon product aanbrengt voor een mooie egale teint. Maar ook andere hydraterende crèmes of bodylotions worden door de huid beter opgenomen na een scrub beurt. De scrub producten die ik zo ga beschrijven heb ik getest en het zijn mijn favorieten scrub producten.


1.      Estee lauder Idealist Dual-Action Refinishing Treatment  75ml  € 57,00



 Een romige crème met scrub die warm word (thermisch effect) zodat de poriën open gaan staan en de huid diep gereinigd kan worden. In het begin is het thermische effect een beetje raar en denk je.. wat krijgen we nou ? maar het voelt erg fijn aan en je merkt ook echt dat de huid door en door schoon is. Het enigste nadeel van dit product vind ik de geur , die vind ik namelijk niet zo lekker. Je kunt deze scrub op alle huidtypen gebruiken.





2.     Clinique 7-Day Scrub Rinse-off Cream 100 ml  € 27,00




 Deze scrub is vrij grof maar dat vind ik juist erg prettig , mocht je dat niet fijn vinden dan is dit niet jou product.  Je mag hem in principe iedere dag gebruiken (vandaar ook de naam 7-day scrub) maar ik vind dat toch echt te veel van het goede. Deze scrub laat wel een wat vettere huid achter door de substantie van het product dus ik gebruik deze altijd voor dat ik de huid reinig. Ook deze scrub is prima voor ieder huidtype.






3.      Sabon body scrub 250/500 ml  € 19,95 / € 26,95




Deze scrubs van Sabon zijn echt heerlijk. Ze bestaan in allerlei geuren en zijn op basis van mineralen en zouten uit de Dode zee gemaakt. Castor seed oil zorgt ervoor dat je na het scrubben en afspoelen een geweldige zachte huid over houd.  Je huid is echt zijde zacht na dit product en het laat een heerlijke geur achter die je ook een tijdje blijft ruiken . Voor gebruik een keer goed roeren in de pot want de olie gaat snel bovenop liggen. 



 4.      Clarins Multi Régénérgant Doux Exfoliant Lèvres et Contour lip scrub  20ml  € 25,93




 Echt een wonder product voor droge lippen! Het is een milde scrub met suikerkristaletjes die dode huidcellen (velletjes) verwijdert van de lippen en na het afspoelen laat het een beschermings laagje achter op de lippen. Je kunt dit 2 keer per week gebruiken door een kleine hoeveelheid uit de tube te knijpen en deze in te masseren op de lippen en de lip contour. Afspoelen kun je natuurlijk gewoon doen met water.




5.     Biotherm Biosource Nettoyant Exfoliance  150ml  € 21,86





Een blauw/groene gel die gaat schuimen zodra deze in aanraking komt met water. Dit is een 
reiniging product voor de normale tot gecombineerde huid die je iedere dag kunt gebruiken omdat er maar een minimale aantal scrub deeltjes in zitten. Ideaal voor onder de douche of bij de wasbak en je bent snel klaar met reinigen. Voordat je dit product gebruikt kun je het beste eerst het gezicht vochtig maken met water. Dit product ruikt trouwens ook heerlijk en.


 



Tip! Voor mannen is een face scrub erg fijn voordat je gaat scheren omdat de scrub de huid reinigt en ontstoken haartjes tegen gaat.


Tip! Na het scrubben is de huid kwetsbaarder dus gebruikt na het scrubben een dagcrème met SPF of een ander product die de huid beschermt tegen de zon (ook al is het niet warm de zon blijft toch schadelijke straling afgeven) 




Nou ik hoop dat jullie iets aan deze informatie hebben en mocht je nog iets willen vragen reageer dan gerust op deze post. Gebruiken jullie al een scrub product of lijkt het je juist niet fijn om de huid te scrubben ?



2 opmerkingen: