woensdag 8 april 2015

Beauty met honing by V.iev

I Love honing! Niet alleen in mijn thee maar ook voor mijn beauty momenten. Honing heeft zoveel meer goede eigenschappen dan alleen de lekkere zoete smaak en word ook niet voor niets het antibioticum van de natuur genoemd. Dit zijn feiten die wetenschappelijk zijn onderzocht en geen fabels.




1. Honing zorgt voor een mooie glow op je huid
Honing is een briljant hydrateringsmiddel, want het trekt vocht uit de lucht naar je huid, waardoor het zacht blijft. Plus, dankzij de alfahydroxyzuur-eigenschappen van de suiker in honing, werkt het goedje ook nog eens als een ideale scrub, waardoor dode en droge huidcellen worden verwijderd en je meteen een vlekkeloos, fris en stralend gelaat overhoudt.  


2. Honing heeft een ontstekingsremmend effect 
Of je nu last hebt van een verbrande huid of gewoon van irritaties, grijp ik naar de honing. Honing heeft namelijk kalmerende en hydraterend effect op je huid. Honing doet zelfs littekens verminderen, het verzacht, kalmeert, hydrateert én is ideaal voor wondgenezing. Zelf heb ik wel eens een brandwond opgelopen op mijn arm door kokende thee. De honing trok in mijn huid en verzachte meteen de pijn. (Let wel het werkt het beste bij eerstegraads brandwonden, bij meerderegraads brandwonden je kleding aanlaten, koelen met lauw water en direct naar de EHBO gaan)

3. Honing maakt je haar gezonder dan ooit
Honing is van zichzelf erg hydraterend en zit vol aminozuren. Wanneer je honing als shampoo of conditioner wil gebruiken, smeer dan niet te veel in je haar. Of gebruik een haar product met honing erin verwerkt.

4. Honing helpt tegen acné
Last van oneffenheden? Honing schiet te hulp! Reinig je gezicht eerste goed en dep dan wat honing op de oneffenheden. Laat het zo’n 15 tot 30 minuten intrekken en spoel het er dan weer vanaf. De roodheid is meteen verdwenen en het puistje gaat sneller weg. 




5. Honing vermindert wallen
Nóg een beauty kwaal waar honing bij kan helpen: wallen. Omdat honing vocht inbrengend is voor de huid, zorgt het tegelijkertijd voor een plumping effect. Hierdoor worden donkere kringen en lijntjes verminderd. Smeer wat honing op een nog wat vochtige, net gewassen huid onder de ogen, laat het even zitten, en spoel alles dan goed af. Maandagen gaan er plots veel beter uitzien.

 
Guerlain heeft in het assortiment een complete huidverzorgingslijn die gebaseerd is op honing. De Abeille Royale collectie bestaat uit o.a. een dagcrème, masker, serum en oogverzorging. Sinds kort heeft Guerlain een nieuwe fabriek geopend en zijn de producten zowel ecologisch als biologisch.

 

Wat blijkt! Honing is niet alleen erg lekker, het geeft je ook nog eens een glowing huid en glanzend haar. Let wel: ik heb het over de échte honing, die je bijvoorbeeld vindt bij de biologische winkel, de biologische schappen van je supermarkt of De Tuinen. Dus geen honing met alle toegevoegde chemische stoffen van de supermarkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten