woensdag 29 april 2015

High Wine bij OnsDorp in Nuenen (NB)

Een goed glas wijn is voor de echte wijnliefhebber echt een must.
Laten Dave en ik nou net ook erg houden van een wijntje op zijn tijd!
Ik vond het wel eens tijd worden om Dave mee te nemen naar een wijnproeverij. Maar dan wel in Gooische stijlen want de bekende emmer en al dat geslurp is voor ons niet weggelegd. Gewoon lekker een aantal wijntjes proeven met zelfgemaakte versnaperingen erbij is voor ons allang een traktatie op zich. Ons Dorp in Nuenen (NB) heeft een leuk assortiment van wijnen en bieren. Zowel voor een high wine als voor een high beer ben je hier aan het goede adres.


De eigenaren van OnsDorp: Sharon en Martijn deden er dan ook alles aan om de high wine zo succesvol mogelijk te maken voor ons. Te starten met een heerlijke Prosecco van het huis! Het zonnetje scheen en het terras liep al aardig vol, dus onze middag kon al niet meer stuk!


De serveerster vertelde aan Dave hoe de high wine in zijn werk ging, ik wist al wat er ging komen omdat ik al 2 keer eerder deze heerlijke high wine geproefd had. We konden kiezen uit 3 verschillende wijntjes, wit, rosé en rood. Hiervoor kregen wij een wijnkaart geserveerd waaruit wij konden kiezen. Per wijnsoort kon je uit 3 verschillende smaken kiezen. Alle smaken die op de kaart staan sluiten goed op elkaar aan, anders waren de smaken te verschillend van elkaar. Voor de witte wijn kozen wij de Grizzly Bear. Deze heeft een iets zoetere smaak zodat het goed zou overgaan van de prosecco naar de witte wijn. Wij kregen hierbij een lekkere Italiaanse bol, zoutstengel met zelfgemaakte pesto en aöli geserveerd. De bediening van Ons Dorp was netjes, vriendelijk en oplettend en daardoor kwamen wij dan ook niets te kort! Daarna gingen we over op de rosé. Wederom voor de zelfde naam: Grizzly Bear maar wel met een lekkere zoete zomerse smaak.



Je kan je high wine zo lang mogelijk maken als je zelf wil. Er zit geen speciale tijd aan verbonden dus wij deden dan ook lekker op ons gemak. Bij de rosé kregen we een zelfgemaakt wortelsoepje geserveerd met 3 gebakken champignons op een stokje. De soep gaf een lekkere bite af voor een warme lente dag. Ons laatste wijntje van de high wine hebben we gekozen voor de Heritage, een soepele en fruitige rode wijn. Hierbij had Sharon enorm haar best gedaan en werden we verwend met een heerlijke etagère met heel veel verschillende lekkernijen erop. Alles wederom weer zelf gemaakt. Gevulde champignons, eiersalade, appalflapje, garnalen gewikkeld in een lekker krokant speklaagje, deeg met vulling wat smaakte naar een pizza.  Kortom een weldaad voor je smaakpapillen!
 

Het café onderscheidt zich niet alleen door het warme interieur en de vriendelijke uitstraling; ze schenken ook vers gemalen koffie zoals cappuccino, latte macchiato en espresso. Verder heeft Ons Dorp een uitgebreide bierkaart met daarnaast nog wisselende bieren op tap en fles. Heerlijk genieten in een ongedwongen sfeer. Dat is het motto van Café Ons Dorp. Gelegen in het hart van Nuenen (NB) in een authentiek pand maakt Café Ons Dorp ieder bezoek een aangename belevenis. Ons Dorp is ook makkelijk te bereiken met de bus vanaf het station in Eindhoven. Per auto is het dorp ook goed bereikbaar en overal is het gratis parkeren.


Dus ben je een keer in de buurt van Nuenen (NB) en heb je zin in een heerlijke high wine of high beer voor €24.50,- kan jij hier ook van genieten! Ga gerust eens langs bij deze twee kanjers van Ons Dorp!

Klik op de foto voor de website van Ons Dorp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten