vrijdag 18 oktober 2013

Nieuwe geuren najaar 2013

Het word weer tijd voor een update wat betreft de nieuw uitgekomen geuren waarvan de meeste heerlijke intense herfst/winter geuren zijn maar ook een van mijn favoriete geuren zit er tussen die nu uitgebracht is in een eau de parfum versie. Ben je nog opzoek naar een nieuwe geur of wil je gewoon weten welke merken met nieuwe geuren komen, kijk dan mee naar al dat lekkers. Misschien doe je al wat inspiratie op voor de feestdagen die steeds dichterbij komen. Al deze geuren zijn op dit moment al verkrijgbaar in de parfumerie.



Yves Saint Laurent Manifesto L'elixer 
De samenstelling van Manifesto L'elixer is bloemig/houtachtig en opent met een friszure citrus mix van bergamot en mandarijn. De combinatie van heliotroop en tuberoos absolute in het hart leidt tot een warme basis van kasjmier, vanille en amber. Al die ingrediënten vormen een hele warme en winterse vanille geur. Vanille is voor mij in dit parfum toch wel het ingrediënt wat het meest naar boven komt en wat je het langst ruikt. Het is niet zo dat je alleen vanille ruikt hoor.


Bvlgari Omnia L'eau de parfum Kijk hier word ik nu echt blij van. Omnia Crystalline Eau de Toilette is al een hele tijd een favoriete geur van mij maar ik vond het altijd zo jammer dat er geen eau de parfum van was maar daar komt nu verandering in. Omnia Crystalline Eau de Toilette werd in 2005 gelanceerd en werd een groot succes over de hele wereld. Omnia Crystalline Eau de Parfum opent met noten van lotus, dat een symbool voor puurheid in Azië is, en zoete, frisse mandarijn. Het hart heeft een mix van iris wortel en vanille-heliotroop gekregen, wat zorgt voor een fijne, poederachtige en sensuele hart. Warmte en romige aroma's komen van sandelhout, benzoë uit Siam en muskus, die samen de basis van de compositie vormen.




Roberto Cavalli Nero Assoluto eau de parfum De nieuwe versie van Cavalli is perfect voor de avond en wordt aangekondigd als zeer elegant en verfijnd. De compositie is gebaseerd op bloemige en houtachtige noten gecombineerd met de kracht van vanille. Het parfum opent met florale akkoorden van orchidee, die worden opgewarmd in het hart door zwarte vanille, aangevuld met de sterke, houtachtige noten van ebbenhout in de basis. 




Marc Jacobs Hot Pink eau de parfum - een vernieuwde versie voor het winterseizoen van het originele parfum Daisy. Daisy Hot Pink is een fris en vrouwelijk parfum. Deze geur bevat dezelfde geurnoten als het originele parfum, maar de geur is intenser. De topnoot van dit parfum is wilde aardbei, die het parfum een natuurlijke frisheid geeft. Het hart van Daisy Hot Pink bestaat uit viooltjes, jasmijn en gardenia. De basisnoten zijn berkehout en cederhout, die samen zorgen voor een sensueel en warm parfum. Al deze geurnoten samen zorgen voor een verfijnd en luxe parfum met een intense geur: het perfecte parfum voor de winter! De flacon van Daisy Hot Pink van Marc Jacobs heeft dezelfde vorm als het originele parfum Daisy, maar heeft nu een zwarte kleur met roze bloemen op de dop, een verwijzing naar de naam, Hot Pink.




Giorgio Armani Si eau de parfum
Si is chic en tijdloos maar met een ongekende frisheid en warmte. Voor Armani Si werd gekozen voor drie hoofdingrediënten: nectar van zwarte bessen, chyprétoetsen en muskushout. De geur bevat daarnaast vanille, roos, fresia en een touch of patchoeli. Ook werden er nog twee eigen geuren aan het parfum toegevoegd: ‘jungle essence’ en ‘intense orcanox’ die Si compleet maken.
De flacon van Armani Si is klassiek en minimalistisch en sluit perfect aan op eerdere parfums van het Italiaanse modehuis. Voor de campagne werd gekozen voor de Australische actrice Cate Blanchett. Volgens Armani past Blanchett perfect bij het nieuwe parfum vanwege haar uitgesproken zelfverzekerde uitstraling en goede smaak.


Reppeto eau de toilette - Repetto introduceert, in samenwerking met parfumeur Olivier Polge, hun eerste geur. Repetto is een sierlijke en zacht zoete geur met rozen, peer, kersenbloem en vanille. Geïnspireerd door ballet heeft de geur dezelfde kleur als de kenmerkende roze kleur van de balletschoen en in de campagne van Repetto straalt eerste solist van de Opéra National de Paris: Dorothée Gilbert. L’atelier Repetto staat bekend om hun handgemaakte Cendrillon ballerinaschoenen. De ballerina’s worden gemaakt op de voorkeuren van de draagster en voorzien van de exclusieve  ‘R’ op de hak.














Prada Luna Rossa extreme eau de parfum
Pittiger, donkerder en meer sensueel sensueler dan de originele Luna Rossa. Deze extreme editie haalt zijn inspiratie uit het avontuur en de kracht die komt kijken bij zeilen. In de zeilsport gaat men tot het uiterste en overschrijdt men grenzen met intense facetten die zo mysterieus zijn als de diepte van de oceaan. De geur opent met een pittige bergamot en zwarte peper. Het hart bestaande uit balsamic labdanum en jeneverbessen creëert integriteit. In de basis bestaat de geur uit hypnotische lavendel en vanille, die zorgen voor een verslavende aromatische sensatie.







Yves Saint Laurent L'homme parfum intens L'homme kennen we allemaal wel en er zijn al veel varianten op deze geur geweest . Maar nu het kouder gaat worden is er deze intense warme versie van L'homme. Het parfum opent met citroen, bergamot en zwarte peper, waarna in het hart oranjebloesem centraal staat en Indiase davana bloesem. In de basis blijven houtachtige akkoorden met ambergris achter op de huid.




Burberry Brit Rhythm eau de toilette In September 2013 lanceerde Burberry een nieuwe herengeur, genaamd Brit Rhythm. Burberry vond inspiratie in "live"-muziek en de "party scene".  Brit Rhythm werd aangekondigd als een provocatieve en sexy geur, vol met energie en adrenaline. De groene topnoten in Brit Rhythm vertegenwoordigen de energie die prevaleert op muziekfestivals; er zijn akkoorden van verse basilicum, citroen verbena, pittige kardemom en jeneverbessen. Het sexy hart omvat zwart leer en diepe patchouli, terwijl de basis een spannende mix van wierook, intens cederhout en warme, balsamico-achtige tonkaboon brengt. 


Heb je een of meerdere van deze geuren al geroken ? Ik ben benieuwd wat je er van vond. Van de dames geuren is mijn favoriet Si van Armani, echt een heerlijk geur die je lang blijft ruiken. De Marc Jacobs geur heb ik nog niet geroken maar hier ben ik heel erg benieuwd naar. Van de heren geuren is mijn favoriete de YSL L'Homme, een hele fijne winter geur voor heren en ook nog eens een eau de parfum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten