donderdag 31 oktober 2013

Aveda Holdiday Gifts 2013

Ieder jaar rond de kerst periode komt Aveda met een grote variëteit aan giftsets die worden ingepakt in feestelijk, handgemaakt lokta papier uit Nepal. Hiermee heb je niet alleen een leuk cadeau voor iemand of voor jezelf in handen maar je steunt er ook nog eens een goed doel meer. Wil je hier meer over weten? lees dan verder.









Aveda’s giftsets voor de feestdagen zijn niet alleen een mooi cadeau, maar bieden ook een manier om iets 
terug te doen aan de bevolking van Nepal. Aveda koopt al zes jaar lang het lokta papier in waarmee de giftsets worden ingepakt bij de Himalayaanse Bio-Trade papierfabriek in Nepal. 91% van de papiermakers uit Nepal zijn vrouwen.  

Van het geld dat ze verdienen uit het papier maken kunnen ze hun families en de gemeenschap ondersteunen, wat voorheen niet denkbaar was. 2400 families kunnen eten en kleding kopen, hun huizen repareren en hun kinderen naar school sturen. Er zijn meer dan 4900 mensen aangenomen om meer dan 1.400.000 vellen papier voor de Aveda giftsets te maken. En omdat het bijna 34.000 hectare bos beschermt, gaat het ook de klimaatverandering tegen.


Ik heb helaas geen mooie grote foto's van de producten maar wil je hier meer over weten dan kun je altijd terecht in de Aveda Salons of op www.aveda.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten