dinsdag 1 januari 2013

Nieuwe geuren 2013 deel I

Hebben jullie allemaal een fijn oud & nieuw gehad ? Het nieuwe jaar is aangebroken en het eerste artikel wat ik plaats gaat over nieuwe geuren. Er komen een hoop nieuwe geuren aan van verschillende merken, sommige zijn origineel en sommige volgen een geur of trend op zoals de zwarte flacon trend. Bij sommige geuren denk ik, moet dat nou echt ? maar ik probeer niet te vooroordelen want ik heb de meeste geuren nog niet geroken en het gaat toch voornamelijk over de geur. Hier kun je alleen de flacons zien maar vaak zegt een flacon wel heel erg veel over de geur die erin zit.


Als eerste een nieuwe Le Male geur van Jean Paul Gaultier voor heren met bijzondere ingrediënt en zoals mint, absint, lavendel, oranje bloesem, salie en muskLe Beau Male zal verkrijgbaar zijn in 75 ml en 125 ml Eau de Toilette, alsmede een 75 gram deodorant stick. Het gezicht van de gedurfde reclamecampagne is Kaylan Falgoust die naakt op het ijs poseert in de stijl van de jaren 50 pin-ups.






Reminiscence Oud is een uniseks geur met ingrediënten zoals roze peper, kardemom, saffraan, roos, patchouli en amber. De geur is verpakt in een donkerbruine fles met dezelfde vorm als de andere geuren uit de "Les Classiques" collectie, alleen buigt de fles deze keer de andere kant op. De geur komt alleen in 100 ml Eau de Parfum.




The One Desire is een opvolger van de populaire Dolce & Gabbana geur The One, die werd gelanceerd in 2006. In de collectie van The One damesgeuren vinden we tevens L'Eau The One , Rose The One en The One Lace EditionThe One Desire zal verkrijgbaar zijn in 30, 50 en 75 ml eau de parfum en in januari 2013 is het parfum in de winkels te vinden.



De originele geur van Issey Miyake, L'Eau d'Issey uit 1992, heeft al twee "absolute" edities: Noir uit 2010 en  Gold uit 2011. De nieuwe L'Eau d'Issey Absolue komt uit in januari 2013 in een beperkte oplage. De geur werd geïnspireerd door het amberachtige licht dat de zon laat zien tijdens de zonsondergang en door jasmijn bloemen die 's nachts bloeien. De geur zal verkrijgbaar zijn in 25, 50 en 90 ml Eau de Parfum.



Donna Karan lanceert twee nieuwe geuren in haar DKNY lijn die volledig opgedragen is aan de stad New York. De bedoeling is dat alle geuren uit deze lijn de non-stop energie-uitstraling van deze stad overbrengen. DKNY City for Women en DKNY City for Men worden in januari 2013 uitgebracht, in beperkte oplage, en zullen exclusief op de Tax-free reismarkt verkrijgbaar zijn.






Davidoff The Game is geïnspireerd door kansspelen. De geur wordt omschreven als fris en dynamisch, geschikt voor stoutmoedige mannen met een vleugje speelsheid door Jeneverbessen en verse Gin Fizz-akkoordenDe geur is verkrijgbaar in 40, 60 en 100 ml Eau de Toilette. 




The luxueuze collectie Prada Exclusives ,die in 2003 werd begonnen, kreeg er zo vlak voor de feestdagen een nieuwe editie bij: No14 Rossetto. De geur benadrukt vrouwelijkheid met roze en bloemige geurnoten die rusten op een prettige, sensuele basis. Uitdagende fruitnoten geven een verleidelijk effect aan de nieuwe compositie.




Chopard lanceert een nieuwe geur genaamd Oud Malaki voor heren die allereerst uit zal komen in het Midden Oosten.  Inspiratie voor deze geur werd gevonden in het Oosten en we komen er donkere en verleidelijke specerijen, leer en donker hout in tegen. De creator van de geur is parfumeur  Dominique Ropion, en hij legt extra nadruk op de geurnoot oudh (agarhout), wat het oriëntaalse karakter van deze editie compleet maakt.




Het modehuis Balenciaga lanceert haar nieuwe geur L'Eau Rose, een parfum die de lijn voortzet waar zich ook Balenciaga uit 2010 en L `Essence uit 2011 in bevinden. Deze derde editie komt uit in maart dit jaar. Het parfum behoudt haar karakteristieke chypre-achtige aard alsmede de dominerende geurnoot van viooltjes die nu zijn aangevuld met moderne, jeugdige en stralendebloemen en fruitige akkoorden. De geur opent met braam die ons leidt naar het hartvan viooltjes, roos en patchouli. De basis bestaat uit cederhout, cipres en muskus. 





Welke geur spreekt jou het meeste aan ? ik ben heel erg benieuwt naar de Jean Paul Gaultier ''le beau male'' en The One Desire,  zeker de moeite waard om binnenkort een bezoekje te brengen aan je locale parfumerie met al dat nieuws. In de loop van de week laat ik je de andere geuren zien waaronder een nieuwe versie van YSL Parisienne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten