donderdag 10 januari 2013

Nieuwe geuren 2013 deel II

Hier deel 2 van het artikel Nieuwe geuren 2013 deel I. Wat komen er toch een hoop leuke nieuwe geuren aan in het eerste kwartaal van 2013. Er komen wat her-uitgaves, varianten op bestaande geuren maar ook geheel nieuwe geuren aan dit jaar. Ik zal jullie niet langer laten wachten en al dat nieuws laten zien.





Burberry Body Tender word omschreven als een geur met tederheid, eeuwige jeugd, sereniteit, gemak en uitstraling. De geur opent met de frisse geuren van citroen, appel, perzik enabsint. Het hart van de geur omvat essences van roos,theeblaadjes, jasmijn ensandelhout, allemaal gelegen op een basis van van kasjmierakkoorden, vanille, muskus en amber. Burberry lanceerde haar eerste Body parfum in 2011. Hierna werden er verschillende ander edities uitgebracht rondom deze geur: Body Eau de Parfum Intense (2011), Body Eau de Toilette (2012) en Body Rose Gold (2012). De geur is binnenkort verkrijgbaar in 60 en 85 ml Eau de Toilette.





Flowerparty by Night van Yves Rocher is een Bloemige Fruitige Gourmand geur voor dames.  Flowerparty by Night word uitgebracht in het eerste kwartaal van 2013 en de Parfumeur achter dit parfum is Philippe RomanoFlowerparty by Night wordt aangekondigd als een bloemig-fruitachtige geur die het originele parfum op een onweerstaanbare manier vernieuwt met gourmand geurnoten. Deze versie is gekruid en gezoet met een intense zoethout noot, wat een verleidelijk effect heeft. Amandelen en vanille maken er vervolgens een heerlijk dessert van.  




Parisienne Édition Singulière van Yves Saint Laurent is een Bloemig en fruitige geur voor dames. Het is een limited edition. Parisienne Édition Singulière word ook uitgebracht in het eerste kwartaal van 2013. Topnoten zijn Vinyl, bosbes en cranberry (veenbes); hartnoten zijn damask roos en het viooltje; basisnoten zijn vetiver en sandelhout.






Dior Homme Cologne is een her-uitgave van de zelfde versie die in 2007 uitgebracht werd.De geur wordt aangekondigd als een moderne cologne — simpel, natuurlijk en verfijnd, met citrus-, bloemige en fruitige akkoorden. François Demachy is de parfumeur die de compositie samenstelde met primaire grondstoffen als Calabrische bergamot, Italiaanse grapefruit bloesem en sensuele musk. De geur brengt de puurheid over van een fris gewassen, wit katoenen shirt, alsmede de frisheid die blijft hangen na een verkwikkende douche. Het gezicht voor de geur zal Jude Law zijn, gefotografeerd door Peter Lindbergh. Dior Homme Cologne zal verkrijgbaar zijn in 75 en 125 ml Cologne.




Couleur Kenzo Rose-Pink is een bloemig-kruidige geur, met grapefruit, engelwortel, roos en saffraannoten. Couleur Kenzo Jaune-Yellow is een zonnige, bloemige geur met citrusnoten van bergamot en citroen in de top, die doen denken aan het Middellandse Zee gebied. Dit combineert prachtig met het zonnige hart van jasmijn en oranjebloesem.  In de basis wordt een sluier van warme vanille en musk om het geheel gewikkeld. De flacons zijn gedecoreerd met de letter K en de dop heeft de vorm van de legendarische bloem die in 1982 speciaal voor Kenzo werd ontworpen door Serge Mansau. De geuren zullen verkrijgbaar zijn in 50 ml Eau de Parfum.





De nieuwe Eau Pour Homme is niet erg veel anders dan het origineel. De flacon is wat gemoderniseerd en de geur is aangepast met modernere ingrediënten. In de top domineren citrusnoten als bergamot en mandarijn, samen met aromatisch basilicum. Het hart van kruidnagel, lelie en nootmuskaat ligt geurig op een basis van patchoeli, eikenmos en sandelhout.



Eau de Nuit is donker en overvloedig met een combinatie van specerijen, citrus, cederhout en iris. Zoals verwacht is deze compositie warmer en sensueler dan de originele geur. De opening brengt akkoorden van bergamot en roze peper, waarna in het hart kruidige noten van kardemom en nootmuskaat een verstrengeling aangaan met iris en heliotroop. De basis bevat cederhout, tonkaboon en amber. 



komende lente wordt de collectie van Fendi uitgebreid met een nieuwe uitgave: Fan di Fendi Eau FraicheEen wit bloemen boeket is verstrengeld met bosakkoorden en kruidige noten. Het resultaat is een bloemig-groene explosie van frisheid. Bergamot, calabrische citroen en kardemom uit Guatemala staan vooraan in de geur. Het hart komt daarna te voorschijn met witte bloemen en groene thee bladeren, gelegd op een houtachtige basis met leernuances. De geur zal verkrijgbaar zijn in 30, 50 en 75 ml Eau de Toilette.





 Gentlemen Only is een modern eerbetoon aan de bekende, klassieke herengeur van het huis Givenchy uit 1974. Deze geur werd ooit revolutionair genoemd in vergelijking met de toen gebruikelijke herengeuren, door de sterke en intense houtnoten die het huis verkoos boven de traditionele aromatische en citrusachtige noten. De samenstelling van deze moderne versie legt de nadruk op moderne, houtachtige nuances. De compositie begint met frisse, pittige akkoorden van groene mandarijn, roze peper, nootmuskaat en berkenblad.  In het hart wordt een diep en intens houtachtig karakter verkregen door noten van cederhout, patchouli en vetiver. De basis van de geur omvat wierook en animalistische geurnoten. Het gezicht van deze Givenchy geur is de autralische acteur Simon Baker. De geur zal verkrijgbaar zijn in 50 en 100 ml Eau de Toilette met een aanvullende aftershave lotion en een deodorant in spray en stick-uitvoering.




Nina Ricci lanceert eind januari 2013 een nieuwe versie van Nina uit 2006, genaamd Nina L'EauRomantisch en subtiel, fris fruitig en aquatisch is Nina L'Eau, met topnoten als appel, grapefruit, mandarijn en neroli. Het hart omvat waternoten in combinatie met gardenia en kers, en de basis is sensueel en muskusachtig. Nina L'Eau zal verkrijgbaar zijn in 30, 50 en 80 ml Eau de Toilette. 




Deze nieuwe geur kijk ik echt naar uit, ik heb See By Chloe al mogen ervaren en vond het een heerlijke parfum. De geur is chique, elegant en heeft een energiek bloemig-fruitachtig karakter. Het is een creatie van parfumeur Michel Almairac, die voor Chloe tevens Chloe Eau de Parfum en L'Eau de Chloe creëerde. De compositie begint met frisse noten van bergamot en appelbloesem die je leiden naar het bloemige hart van jasmijn en ylang-ylang. De basis is zacht en vanille-muskachtig met een aanvullend sandelhout akkoord.




Voor het ontwerp van de flacon vond men inspiratie in antieke vogelkooitjes, wat duidelijk te zien is aan de vorm en de verticale lijnen. Het model Bette Franke is het gezicht voor de reclame campagne van See By Chloe . De geur zal verkrijgbaar zijn in 30, 50 en 75 ml Eau de Parfum. Het leuke is dat je de flacon ook echt kunt ophangen zoals een vogelkooitje.




Naar welke geur kijken jullie het meeste uit ? Ik kan niet wachten om een aantal van deze geuren te gaan ruiken zodra ze in de winkel te vinden zijn. See By Chloe heb ik al geroken en deze komt zeker in mijn collectie terecht. De orginele Dior Homme is een van mijn favoriete heren geuren en ik ben dus ook heel erg benieuwt naar de nieuwe versie Dior Homme Cologne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten