dinsdag 26 februari 2013

De kracht van rode lippen by Patti


Rode lippen, we zien ze door de jaren heen telkens weer verschijnen en ze raken nooit uit de mode. Maar wat is het toch met die rode lippen? Waarom vinden mannen dit toch zo aantrekkelijk? Patti is een goede vriendin van mij en is communicatie professional in spé en ging op onderzoek uit. Benieuwd naar het antwoord? lees dan mee. 




Allereerst zijn je lippen voor mannen het meest aantrekkelijke deel van je gezicht. Wetenschappers van Manchester University ontdekten dat een man tijdens de eerste 10 seconden van de eerste ontmoeting met een vrouw, de helft van de tijd naar haar mond staart. Draag je als vrouw lipstick, dan wordt het alleen maar moeilijker voor de man om weg te kijken. Hoe roder de lippen, hoe langer de tijd van staren: slechts 2.2 seconden kijkt de gemiddelde man als de lippen hun natuurlijke kleur hebben, 6.7 bij roze en maar liefst 7.3 seconden bij rood!



Al eeuwen lang maken vrouwen hun lippen rood om mannen te lokken. Het was de lievelingskleur van Cleopatra: zij smeerde fijngestampte kevertjes op haar lippen… Elizabeth I bepaalde dat het de look van de eeuwige jeugd was: ze combineerde een witte huid met felle rode lippen. Alle vrouwen in de 16e eeuw kopieerden dit. Maar ook Audrey Hepburn en Marilyn Monroe waren fan van rode lipstick.




Het rood van de vrouwenlippen wordt door mannen (on-)bewust geassocieerd met haar schaamlippen. Hoe roder de lippen, hoe gezonder en vruchtbaarder de vrouw in kwestie is. Veel vrouwen zijn het er ook over eens dat je lippen rood stiften je onmiddellijk energie geeft. Het oogt direct minder moe en geeft meer glamour.




Dus stiften maar dames! Wat vind jij van rode lipstick en draag jij het zelf wel eens ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten