maandag 11 mei 2015

Review: Restaurant Olijf in Nuenen by V.iev

Een favoriete restaurant heeft denk ik wel iedereen. Bij mij staat met stip op 1: Restaurant Olijf in Nuenen (NB). Dit restaurant ligt in een klein dorpje gelegen naast Eindhoven. Hier leg ik graag mijn geld voor weg, want de kosten zijn het zeker waard voor wat ze je te bieden hebben.

Klik op de foto voor de Facebookpagina van de Olijf


Restaurant Olijf in Nuenen, wie denkt dan niet meteen aan Vincent van Gogh. Nuenen is klein maar breid zich de laatste jaren enorm uit. Vele oude elementen zijn dan ook mooi bewaard gebleven in het mooie dorp. Restaurant Olijf bestaat nu zo'n 7 jaar en is door vele verschillende gasten al bezocht. Het restaurant ademt een heerlijke rustige, gezellige maar ook een comfortabele sfeer uit.


De Naam Olijf slaat op de Mediterrane keuken en levensstijl, waarin het eten, de wijn en het genieten innig zijn verbonden. Bij restaurant Olijf draait alles om de gasten te verrassen met al het eerlijke en heerlijke eten die gemaakt wordt door de 
professionele koks. De keuken is erg schoon en ruim opgezet.



Voor iedere medewerker die in de keuken werkt is er een apart blok om aan te werken. 
Dit geeft ruimte en overzicht. Het restaurant telt ongeveer 100 zitplaatsen. een mooie open bar (zonder zitplaatsen) met een wijnwant die perfect past bij het plaatje. 3 Verschillende locaties in het restaurant om te gaan zitten maakt het wat groter, maar door de kleurstelling en de inrichting geeft het weer een erg knus en behaaglijk gevoel.

De gerechten zijn exclusief maar daar in tegen worden de wensen altijd met zeer veel respect behandeld. Bij allergieën, zwangerschap of ben je vegetarisch dan kan je dit restaurant ook prima benaderen als je gaat reserveren. De Olijf is zowel telefonisch als via de mail bereikbaar. Een mooie en redelijk grote wijnkelder onder het restaurant maakt dat het zich onafhankelijk stelt van de rest. De Olijf staat bekend om zijn goede en veelzijdige wijnen. De keuze is erg groot en door de juiste informatie toe te kunnen voegen bij ieder gerecht is het des te leuker om hier eens heen te gaan als je een echte wijnliefhebber bent!











Het personeel staat bekend om zijn of haar veelzijdigheid van de juiste 
informatie die zij leveren aan iedere tafel. Je voelt je geen nummer maar een gewaardeerde gast die voelt wat kwaliteit kan uitstralen. Wat ik vooral erg leuk vind is dat bij dit restaurant ze jongeren de kans geven om tekunnen laten zien wat zij in huis hebben. Het personeel doet niet onder aan de gerechten die met veel liefde er erg culinair uitzien. De smaken zijn intens en je merkt direct dat het vers gemaakt wordt.

Op een mooi en zonnig intiem terras, kan je heerlijk in de zon genieten van de kleine maar veelzijdige kaart. Ook hier kan je kiezen uit alle wijnen die de Olijf te bieden heeft.

Op speciale feestdagen of gelegenheden ben je bij de Olijf ook aan het goede adres. Of het nu je verjaardag of bruiloft betreft, het restaurant is voor alles benaderbaar om hier over in gesprek te gaan. Voor meer informatie kan je Restaurant Olijf altijd vrijblijvend bellen. De openingstijden staan op de website.

Klik op de foto om naar de website te gaan van de Olijf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten