donderdag 13 juni 2013

Guerlain Aqua Allegoria Nerolia Bianca

Sinds 1999 voegt Guerlain elk jaar een nieuwe geur toe aan de Aqua Allegoria-collectie. Deze door Thierry Wasser gecomponeerde zomerse intermezzo’s van frisse geuren laten zich ontdekken als met bloemen, vruchten of blaadjes geparfumeerde gedichten. De collectie verrijkt zich steeds weer met nieuwe zonnige akkoorden die warme, vrolijke momenten oproepen.





Bij de vier permanente en legendarische creaties voegt zich elk voorjaar een nieuwe Aqua Allegoria-geur in limited edition. Op de foto zie je ook nog de Flora Nymphea maar deze is helaas niet meer verkrijgbaar.




Pamplelune
Een vrolijk briesje van sprankelende zuurtjesachtige grapefruit.

Herba Fresca
Een streling van milde grassen met parelende dauwdruppeltjes.

Mandarine Basilic
Een blaadje basilicum dat een mandarijnschilletje ontmoet. Een bijzonder duo, oneindig 
luchtig en gracieus.

Lys Soleia
Neemt u mee naar verre oorden, waar geraffineerde witte lelie zich verwarmt onder de 
gouden bloemblaadjes van de ylang-ylang.


Aqua Allegoria Nerolia Bianca


Nerolia Bianca

Voor dit voorjaar presenteert Thierry Wasser een nieuwe interpretatie van frisheid en delicatesse. Het verhaal van een parfumeur, een olfactorische reis naar het hart van concentraten en absolu, die verkregen worden uit de pomerans, de bittere sinaasappelboom. “Een siësta in de schaduw van een sinaasappelboom omringd door de heerlijke geuren van bloesemblaadjes en citrus.” aldus Thierry Wasser. Om deze nieuwe Aqua Allegoria te componeren heeft de parfumeur alle schatten van de pomerans verzameld: de vrucht via het concentraat van bittere sinaasappel, de bloesem via de absolu van oranjebloesem en het concentraat van neroli, en tenslotte de takjes waaruit  het concentraat van petit grain wordt verkregen. De hele boom - van de wortels tot de kruin- gaat in de flacon.




Vanaf de opening van Nerolia Bianca zet de pomerans, een sprankelend concentraat van bittere sinaasappel en petit grain, zijn handtekening met zijn heerlijke olfactorische geuren. De bruisende en prikkelende klanken van pomerans vermengen zich met pittige munt waardoor de geur een karaktervolle en aromatische frisheid krijgt. Voorzichtig maken de kopnoten plaats voor de subtiele neroli van het hartakkoord. Thierry Wasser combineert deze met absolu van oranjebloesem en ylang-ylang concentraat voor een intense hartnoot met een strelende sensualiteit. Deze twee bloemige, subtiel fruitige en honingzoete noten onthullen een uiterst zinnelijke vrouwelijkheid.De drie hartnoten gaan over in een omhullend en comfortabel basisakkoord, waar ze zich mengen met witte muskusnoten, die genuanceerd worden door een akkoord van witte 
amber en cederhout. Aldus onthult Nerolia Bianca geleidelijk de geraffineerde en tijdloze frisheid van een eau de Cologne, de intensiteit van een eau de parfum en het mysterie van een parfum.




De spirit van Aqua Allegoria heeft zich sinds 1999 steeds opnieuw uitgevonden, als een tuin die elk seizoen weer nieuwe geuren en kleuren onthult.Ter gelegenheid van de lancering van Nerolia Bianca onthult Guerlain een visuele presentatie, die rijk is aan geuren en kleuren en die u meeneemt naar het wonderlijke paradijs van de natuur. Centraal staat de emblematische bijenflacon van Aqua Allegoria glinsterend van de ochtenddauw onder een luxe pergola. Alles is aanwezig. Je ruikt de subtiele geur van de bloemen, proeft de sprankelende zoetheid van de vruchten en voelt hoe de zonnestralen zachtjes de blaadjes strelen.



Wat een heerlijke zomer geuren zijn dit toch en het leuke van deze geuren is ook dat het net is alsof je de verse planten en bloemen ruikt. Zelf heb ik thuis de Flora Nymphea en deze is ook heerlijk en blijft ontzettend lang geuren op mijn huid voor een eau de toilette. Mijn favoriete geur uit de collectie is de Pamplelune maar de nieuwe Nerolia Bianca is ook een waanzinnig lekkere zomergeur die ik zeker wil toevoegen aan mijn ''uit de hand gelopen'' geuren collectie. De Aqua Allegoria geuren zijn verkrijgbaar bij alle Guerlain verkooppunten in 75 en 125 ml.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten