zondag 23 juni 2013

Davidoff Cool Water Love The Ocean

Ik ben gek op de zee en ben ook al een aantal keer gaan snorkelen in Egypte, geweldig om mee te maken maar helaas worden onze prachtige oceanen bedreigt door allerlei oorzaken. Ik ben een grootte voorstander van de nieuwe campagne van Davidoff Cool Water die samen met National Geographic dit grootte probleem wil verbeteren door steeds meer vierkante meters van de oceanen te beschermen. Lees snel mee hoe je zelf ook een handje mee kunt helpen om onze oceanen te beschermen.



De oceaan bedekt 72% van het aardoppervlak maar van dat percentage is op dit moment slechts 1% beschermd gebied. National Geographic beoogt met het Pristine Seas programma een aantal van de laatste ongerepte plekjes in de oceanen te beschermen en maritiem beschermde gebieden te creëren.


Duiker tijdens de expiditie rond de Pitcairn Eilanden
Tijdens de expeditie in 2012 die Cool Water sponsorde werden er 384 duiken, met een totaal aan 450 manuren, in de wateren rond de Pitcairn Eilanden gemaakt. Daarbij werden 40.210 vissen, 14.500 algen en 6.300 koraalkolonies geteld en gemeten. De inspecties onthulde ongerepte maritieme ecosystemen
met ongeschonden koraalgebieden, een gezonde vispopulatie en herbergt een unieke biodiversiteit met zeldzame diepzee haaien en vissoorten die helemaal nieuw zijn voor de wetenschap.

Prachtig toch!? 
Nadat ze gezien hadden wat het expeditie team gevonden had, stemde de Pitcairn gemeenschap in september 2012 unaniem voor de bescherming van hun wateren. Een voorstel voor het creëren van een *maritiem reservaat rond de Pitcairn Eilanden, wat het grootste maritieme reservaat in de wereld zou
betekenen, ligt nu ter bestudering bij de Britse regering. Wordt het voorstel geaccepteerd dan zal het
Pitcairn Eilanden maritiem reservaat het grootste ter wereld zijn (> 800.000 km²) en dit zal veel bijdragen aan het overeengekomen internationale doel om 10% van de oceanen in de wereld te beschermen in 2020.

De speciale Love The Ocean verpakking van Davidoff Cool Water

Hoe kunnen wij mee helpen met het beschermen van de oceanen ?

Op de nieuwe verpakking van Davidoff Cool Water staat hoe je kunt helpen met dat percentage van 1% bescherm gebied omhoog te krijgen naar het doel van 10% in 2020. Je kunt op twee verschillende manieren helpen. Bij aankoop van een Davidoff Cool Water word er 10.000 m² van de oceanen beschermd door Davidoff en National Geographic. Dat klinkt natuurlijk heel veel maar maar als je bedenkt dat 72% van het aardoppervlak uit oceaan bestaat dan hebben we nog veel te gaan. De andere manier waarop je kunt helpen is door de Facebook pagina van Davidoff Cool Water te ''liken''. Bij iedere nieuwe ''like''  zal 5.000 m² van de oceaan beschermd worden. Ook kun je de QR code op de verpakking scannen met je smartphone en een 360° ocean experience spelen waarmee je gave prijzen kunt winnen zoals een reis naar Baja Calafornia.



Op www.love-the-ocean.com kun je ook bekijken hoeveel m²  van de oceaan we met zijn alle al hebben beschermd. 




Ik zou zeggen ga snel naar www.facebook.com/davidoffcoolwater om er voor te zorgen dat Davidoff en National Geographic 5.000 m² oceaan beschermen. Wat een geweldige campagne is dit toch! vinden jullie niet ? Ik ben in ieder geval al helemaal enthousiast. De Love The Ocean verpakkingen liggen vanaf vorige week in de winkels.  Heb je toevallig ook nog een lekkere geur nodig dan zit je met Cool water ook meteen goed en steun je tegelijkertijd een goed doel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten