donderdag 11 juni 2015

Dé Zomerdrank van 2015: Gin Tonic


Gin-tonic is dé cocktailtrend van deze zomer. De basis van gin-tonic lijkt heel simpel. Je mengt wat gin, tonic en ijs in een glas en klaar. Maar voor een perfecte gin-tonic is veel meer nodig. De juiste dose­ring, de beste ingrediënten en gemaakt met liefde. Met de volgende tips maak je een prima basis voor dit heerlijke zomerse drankje.


Wat is Gin-tonic?
De iconische longdrink, verfrissend, kruidig en een drankje dat nooit gaat vervelen. Kenners en bartenders zijn het er unaniem over eens dat dit de ultieme combinatie is van een lekker zomers drankje.
De Gin & Tonic dankt zijn populariteit in vroegere tijden mede aan zijn werking van kruiden en alcohol. Kruiden werden vroeger vaak medicinale doeleinden toebedeeld, en jeneverbes was bijvoorbeeld het medicijn ten tijde van de zwarte pest. Van jeneverbes is de medische werking inmiddels wat ontkracht, maar de in tonic aanwezige stof kinine is een bewezen antistof voor malaria. Dus zit je in de tropen zonder pillen? Neem een gin-tonic!



Hoe maak je de perfecte gin-tonic?
Proef eerst welke tonic je het lekkerst vindt bij jouw favoriete gin. Daarna ga je de garnering uitzoeken, waarbij geldt: ‘less is more’. Voeg er niet te veel aan toe, maar probeer juist bepaalde smaken te versterken. En niet vergeten: lekker veel ijs!

Voor alle gin-tonics geldt dat 35 ml gin en 100 ml tonic 
(half flesje) wordt gebruikt, oftewel de verhouding 1:3.

- Vul het glas tot aan de rand met ijsblokjes
- Schenk dan de gin erbij, vervolgens de tonic en roer even door
- Voeg daarna de garnering toe. 
Wanneer de garnering een limoen/citroen/grapefruit partje is, voeg deze dan eerst toe en schenk vervolgens de tonic in het glas. Bij ‘droge garneringen’ zoals bijvoorbeeld jeneverbessen en kaneelstokjes voeg je de garnering als laatste toe.


Je kunt de gin's verkrijgen bij de betere speciaalzaken
Geen alcohol onder de 18 Jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten